Vildmarksbad – Brugsvejledning

Vildmarksbad Deluxe glasfiber

Vildmarksbad brugsvejledning

Her har vi lavet en Vildmarksbad brugsvejledning som følger med ved køb hos Urbanwild. 

Sikkerhedsanvisninger

∙ Ovnen samt skorstenen er MEGET VARM under drift. Undgå at røre ved disse.

∙ Brug ALDRIG andet end træ, til at fyre op i din ovn. Andre brandbare ting vil kunne beskadige dit vildmarksbad.

∙ På grund af øget varme i et vildmarksbad, bør du IKKE bruge vildmarksbadet, hvis du er påvirket af alkohol. Dette gælder også alle andre forhold, hvor badning ville være et problem; hvis du er usikker, skal du tale med din læge om dette.

∙ Låget til vildmarksbadet bør altid være på, når badet ikke er i brug. Desuden bør trappen fjernes, for at undgå børn har adgang til badet.

∙ Vandstanden i karret bør altid være 10-15cm under kanten inden der optændes.

∙ Under kraftige vindstorme bør du fjerne låget og skorstenen, så det ikke blæser af. Alternativt kan låget (Termolåg) fastgøres med kliksystemet, hvis dette er nødvendigt.

∙ Hvis du bor i en region, der oplever ekstrem kulde, er det sandsynligt, at vandet i dit vildmarksbad fryser. I disse tider bør du tømme både karret og den eksterne ovn helt, da ekspanderende is vil kunne skade badet og varmekilden.

∙ Børn må aldrig bruge hverken ovn eller bad, uden opsyn af en voksen.

∙ Kemikalier bør kun tilføjes når vandet skal bruges over en længere periode. Ønsker du at gøre brug af kemikalier, skal du være opmærksom på, at din ovn er af ståltypen AISI 316. Er den ikke det, vil ovnen ikke kunne tåle kemikalier i længden (AISI 430 og AISI 304 kan IKKE tåle klor). Bruger du kemikalier bør du altid rådføre dig med en professionel. Husk ALTID at sikre dig at de forskellige værdier passer i badet, da du ellers vil kunne beskadige badet.

!Vigtigt! Ved brug af for meget klor samt forkert pH værdi kan krombelægningerne i badet blive beskadiget. Brug aldrig mere end maksimalt 20g klor efter badning (maksimalt 1 gang hver 4 dag). Vi anbefaler som alternativ aktiv ilt, som har samme gode effekt mod bakterier som klor men undgår risiko for, at beskadige badet.

∙ For din egen sikkerheds skyld, bør du aldrig bade alene.

∙ Du kan altid tilføje koldt vand til badet, hvis du ønsker at sænke temperaturen.

∙ Vildmarksbade kan ikke sammenlignes med karbade, da vandet ikke afkøles i samme tempo på grund af brændeovnen. Finder du det for varmt i badet bør du komme ud. Du bør desuden heller ikke befinde dig i badet i længere perioder da du risikerer at blive svimmel og måske endda besvime.

∙ Placer aldrig dit vildmarksbad tæt på brandfarlige områder/genstande.

∙ Vildmarksbadet bør altid placeres på fast underlag (fliser, beton mm.) Vildmarksbadet bør desuden altid placeres tæt på en vandhane.

Installation

∙ Vores vildmarksbade har altid fået træolie og kommer altid 97% samlet. Grundet fragt er der dog altid nogle få ting man selv skal gøre. Vores vildmarksbade vejer afhængigt af størrelse, 200-300kg. Vildmarksbadet kan flyttes af 4-5 personer ved løftning ellers kan det flyttes med kran eller flyttefolk. Vildmarksbadet bliver altid leveret opretstående på en palle og kan desuden flyttes med en palleløfter.

∙ Når badet står ved destinationen på pallen, kan badet lægges ned. Fjern emballage og tag kassen ud fra karret.

∙ Inde i kassen og i ovnen finder du tilbehør til opsætningen.

∙ Sammensæt vinkelrøret sammen med skorstenen på vildmarksbadet med den medfølgende klampe. Sæt derefter forlængerrørende samt hætten på. (Vær opmærksom på, at rørene er markeret med 1 + 2 hvoraf 1 skal være nederst)

∙ Drinkshylden kan sættes på alt træbeklædning rundt om badet.

∙ Kuglehanen sættes på afløbet med pakningstape eller pakningsgarn (medfølger ikke) det samme gør slangestudsen. (Slangestudsen er i 1” og her kan påsættes en afløbsslange i 1”)

∙ Har du købt kasse til filtersystem kommer denne i 4 dele som skal sættes sammen med skruer.

∙ Har du købt filtersystem finder du vejledningen hertil inde i emballagen til filteret.

∙ Skyl altid glasfiberen grundigt inden førstegangsbrug da der kan være glasfiberstøv i badet.

∙ Er du i tvivl om hvordan du opsætter dit bad eller har du spørgsmål? Du er altid velkommen til, at kontakte Urbanwild på tlf: 93936738.

Brug af badet

∙ Badet skal altid stå vandret.

∙ Brug en haveslange til, at fylde badet med vand. Et fyldt bad indeholder ca. 1.800L vand (kan varigere afhængig af størrelse).

∙ Når du har fyldt karret, kan du begynde at tænde op (OPTÆND ALDRIG FØR DET ER FYLDT 10-15CM UNDER KANTEN MED VAND).

∙ Husk altid, at fjern aske fra ovnen, når den trænger til det.

∙ Brug altid kun tørt træ. Vådt træ kan skabe sod som kan ødelægge ovnen med tiden. Ovnen må ikke overfyldes med træ.

∙ Der må gerne bruges optændningshjælp.

∙ Du kan altid justere hvor meget luft der skal ind i ovnen med spjældet.

∙ Der kan godt dryppe en smule vand fra ovnen de første gange. Dette er helt normalt da der godt kan ligge kondens i ovnen.

∙ Oprethold varmen i badet ved at fylde træ i ovnen under badning. Husk altid at jævne ud i gløderne, før der påfyldes mere træ.

∙ Under opvarmning skal der røres rundt i badet engang i mellem. Dette kan gøres med den medfølgende rørpadle eller med filter/spasystem. Dette sikrer, at du altid har en jævn temperatur at kunne måle ud fra da varmen altid vil stige opad.

∙ Opvarmningstiden varierer af type af vildmarksbad samt brænde. For at sikre en hurtig opvarmning skal låget altid være på og det skal sikres at der altid er kraft på flammerne i ovnen.

∙ BEMÆRK: Den anbefalede badetemperatur er 38C. Hvis man glemmer eller bliver ved med at fyre vil badet kunne blive meget varmt og dermed skade badet samt personer. Kontroller altid, temperaturen og sikrer dig, at den aldrig overstiger 50C.

∙ Sørg altid for, at ovnen er helt kold inden du tømmer karret.

Brug af ekstraudstyr

∙ Vi anbefaler altid at tilslutte strømmen direkte til din eltavle, så der ikke er nogen stikkontakter i mellem.

∙ Har du spasystem eller varmelegeme, vil der på siden af dit bad være en inspektionslem. Under denne lem finder du et relæ med en automatsikring, som vil slå fra i tilfælde af uregelmæssigheder i strømmen. Det er også her du indstiller temperaturen til varmelegemet.

∙ Sørg altid for at sikre at dit vildmarksbad er koblet på en jordforbindelse.

∙ Elkablet til tilslutning bør altid være mindst 2,5 mm2 med varmelegeme og mindst 1,5 mm2 uden varmelegeme.

∙ Har du varmelegeme vil dette ikke kunne tændes før karret er dækket med vand. Dette er en sikkerhed for, at varmelegemet ikke brænder af.

∙ Varmelegemet 3/6kW, samt cirkulationspumpen 200W hertil tændes og slukkes på knappen på siden af badet. Cirkulationspumpen vil altid køre, også selvom varmelegemet har slået fra ved den indstillede temperatur. Dette sikrer at der altid er et flow igennem varmelegemet. Varmelegemet samt pumpe skal altid være slukket når der ikke er vand i karret. Sørg altid for, at termostaten står på 0, og skru herefter først op når du har sikret dig, at pumpen cirkulere vandet.

∙ Jacuzzisystem (12 Luftdyser) 700w pumpe. Det indbyggede luftsystem sikrer dig behagelighed under hele din badning. Det tændes/slukkes på knappen som er monteret på siden af badet. Efter tømning af karret bør dette system køre i 30 sekunder for at sikre at der ikke er vand i slangerne. I vinterperioden må systemet først tændes når vandtemperaturen er minimum 30 grader.

∙ Vandmassage (6-10 dyser 1100w-2200w afhængig af system) Vandmassagesystemet sikre dig maksimal komfort under badning. Det tændes/slukkes på knappen på siden af karret. Vandmassagen har desuden en drejeknap som styrer hårdheden af vandstrålerne. Denne knap findes på siden af badet. Efter tømning skal dette system køre i 10 sekunder for, at sikrer at der ikke er vand i systemet. I vinterperioden må systemet aldrig tændes før vandet er minimum 30 grader.

∙ Kombineret massagesystem (vandkompressor 900-1100W og luftkompressor 700W) 8 stk. vand + luft og 4 luftdyser. Det kombinerede system har 2 knapper på siden af karret. Den ene knap tænder/slukker for vandstrålerne og den anden tænder/slukker for luftsystemet. Systemerne kan aktiveres hver for sig eller samtidigt. Når badet tømmes for vand skal luftmassagen køre i 30 sekunder for at fjerne vand fra systemet. I vinterperioden må systemet aldrig tændes før temperaturen er minimum 30 grader.

∙ LED lys – Led lyset tændes/skifter farve/slukkes på knappen på siden af badet. Selve knappen lyser for at indikere, at der er strøm på badet. LED lyset findes i store og små inde/ude samt som en lysstribe under karret.

∙ Filtersystem – Filtersystemet tændes ved tilslutning af strømstikket. Det anbefales at påsætte en timer så filteret kan køre cirka 5 timer forskudt i løbet af døgnets 24 timer. Du finder brugsvejledning til filtersystemet i filtersystemets kasse.

∙ Højtalersystem – Højtalersystemet kan med fordel bruges under badning. Højtalerne er stænktætte. De må ikke dækkes med vand. De kan tilsluttes via bluetooth.

Vedligeholdelse

Du kan altid købe vedligeholdelsesprodukter hos Urbanwild. Vi sælger alt fra glasfiberens, rens til spasystem til rensning af termolåg.

∙ Fjern altid aske når det er tiltrængt.

∙ Vandet bør skiftes efter hvert brug medmindre der bruges kemi.

∙ Er dit vildmarksbad i træ skal dette altid være fyldt med vand for at undgå udtørring.

∙ Ved frostvejr anbefales det altid at tømme badet samt filter. Der skal som minimum altid være varmt vand i badet under frostvejr hvis ikke det tømmes.

∙ Det anbefales at oliere træet mindst 1 gang årligt.

∙ Du bør aldrig bruge en højtryksrenser på træbeklædningen da det vil ødelægge træet.

∙ I de kolde måneder bør du altid lade alle afløb stå åbne for at sikre der ikke sker frostsprængninger.

∙ Det anbefales at tage filteret indenfor i vintermånederne.

Vi håber du fandt hvad du søgte i Vildmarksbad brugsvejledning. 

Har du yderligere spørgsmål kan du læse flere af vores indlæg eller kontakte os og få en snak i dag!

Kontakt os i dag

Se alle vores vildmarksbade her, hvor alle vores modeller findes. Find den der passer til dit behov i dag!

Se vildmarksbade

Leave a Reply